Seizoen  2019 - 2020

2de Provinciale Antwerpen reeks A

Eind juni is er naar jaarlijkse gewoonte de voorbereidingswedstrijd tegen grote broer KV. Mechelen. Een wedstrijd waar iedereen naar uit kijkt want het is de eerste wedstrijd van KVM in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen.

De Voorbereiding

De 2de week van juli begint ook voor GR de voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe met wedstrijden tegen KRC Mechelen - KFC Duffel KSK Wavria - VK Heindonk - KCVV Elewijt en HO Veltem. In de Beker van Antwerpen treffen we KFC De Vrijheid Herselt - KFC Schriek - VC Herentals - K Berg en Dal VV  Ook dit jaar kunnen we ons niet plaatsen om een ronde verder te gaan. En tussen al dit wedstrijd geweld was er ook nog een stage voorzien en moest er natuurlijk ook nog getraind worden.

De Competitie

Zondag 1 september begint voor GRK het nieuwe seizoen. Voor de eerste wedstrijd gaan we op bezoek bij het gepromoveerde VV Duffel. 

De week nadien de eerste Footlunch en voorstelling van de nieuwe wedstrijd teneu met een thuiswedtrijd tegen FC Burcht.

Door het gelijkspel thuis tegen degradatie kandidaat FC Burcht moest er in Achterbroek gewonnen worden. Maar ook dat lukte niet.  Ook in de volgende wedstrijden bleven de resultaten uit op een enkeling na. Na de wedstrijd tegen FC Walem bood trainer Lieven De Veirman zijn ontslag aan waardoor T2 Leon Van Den Broeck de taak van T1 voorlopig op zich nam.  

Timothy Heylen gewezen speler van Groen Rood word de nieuwe trainer. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer is een verplaatsing naar Wilrijk-Jas een ploeg die thuis nog geen punten had verloren. Met nog 6 wedstrijden te gaan voor de terugronde begint en met wedstijden tegen Mariekerke - Loenhout - Brasschaat - Leest en Turk Sport in het verschiet worden er best punten mee naar de Valkstraat genomen. Ondanks het moeilijk parkoer word er met 11 punten op 18 toch een mooie resultaat neergezet.

De terugronde begint veelbelovend met een overwinning thuis tegen VV Duffel en uit bij Burcht maar opnieuw word verloren van  rechtstreeks concurent Achterbroek in de strijd voor het behoud net zoals tegen Brasschaat. Het is strijden tot de laatste wedstrijd. De competitie  word op 10 maart stilgelegd wegen uitbraak van een Corona virus dat de naam Cofid-19 meekreeg. België gaat op 18 maart in lockdown. Begin mei word beslist de lagere competities te beeindigen. Op dat moment staan we op de 13de plaats net buiten de degradatie zone waardoor we ook volgend seizoen in 2de provinciale aantreden.  Later zal ook de Jupiler Pro League stop gezet worden. 

Competitie.jpg
Eindstand.jpg